Tuesday, September 20, 2011

Φοιτητικό Κάλεσμα

Όσο σημαντική και ιερή είναι για κάποιους η κατάληψη ως μέσο διεκδίκησης και περαίωσης των κοινωνικών τους αγώνων, άλλο τόσο σημαντικό και ιερό είναι για κάποιους άλλους - και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο δικαίωμα -  να αγωνίζονται για να πάρουν το πτυχίο τους στην ώρα τους.
Για αυτούς που δεν στηρίχτηκαν και ούτε θα στηριχτούν ποτέ σε κόμματα, βύσματα κτλ ίσως αυτό το πτυχίο είναι η μοναδική ελπίδα για να επιβιώσουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αναγκαίο άλλα όχι επαρκές για πολλούς, βέβαια, καθώς η χώρα μας βρίθει πτυχιούχων ανέργων.
 Είμαστε παγιδευμένοι σε μια απελπιστική κατάσταση.Και, ναι, οι συνθήκες για να σπουδάσεις κάθε άλλο παρά τέλειες λέγονται. Αυτό που γίνεται, όμως, με τις καταλήψεις δεν μας ωφελεί. Μόνο μας βλάπτει. Μας εγκλωβίζει ακόμη πιο πολύ και μας καταδικάζει να παραμένουμε θεατές αυτής της μιζέριας, χωρίς να είμαστε ικανοί να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Δεν υπάρχει χειρότερη καταπίεση από το να στέκεσαι εμπόδιο στα όνειρα του άλλου για το μέλλον του.  Όταν το κάνεις αυτό,  χάνεις κάθε δίκιο σου και ο αγώνας σου δεν είναι είναι πια  κοινωνικός: είναι εγωιστικός και αποτυχημένος.
Είναι καιρός να μας αποδείξουν κάποιοι ότι πέρα από το δέντρο βλέπουν και το δάσος. Αύριο όλοι εκεί για μία ανοικτή σχολή.

40 comments:

Anonymous said...

Όταν αύριο πιάσεις δουλειά, θα γίνει απεργία. Θα βγεις και θα πεις πάλι:

"Όσο σημαντική και ιερή είναι για κάποιους η απεργία ως μέσο διεκδίκησης και περαίωσης των κοινωνικών τους αγώνων, άλλο τόσο σημαντικό και ιερό είναι για κάποιους άλλους - και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο δικαίωμα - να αγωνίζονται για να πάρουν το μισθό τους στην ώρα τους.
Για αυτούς που δεν στηρίχτηκαν και ούτε θα στηριχτούν ποτέ σε κόμματα, βύσματα κτλ ίσως αυτός ο μισθός είναι η μοναδική ελπίδα για να επιβιώσουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αναγκαίο άλλα όχι επαρκές για πολλούς, βέβαια, καθώς η χώρα μας βρίθει ανέργων.
Είμαστε παγιδευμένοι σε μια απελπιστική κατάσταση.Και, ναι, οι συνθήκες για να δουλέψεις κάθε άλλο παρά τέλειες λέγονται. Αυτό που γίνεται, όμως, με τις απεργίες δεν μας ωφελεί. Μόνο μας βλάπτει. Μας εγκλωβίζει ακόμη πιο πολύ και μας καταδικάζει να παραμένουμε θεατές αυτής της μιζέριας, χωρίς να είμαστε ικανοί να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Δεν υπάρχει χειρότερη καταπίεση από το να στέκεσαι εμπόδιο στα όνειρα του άλλου για το μέλλον του. Όταν το κάνεις αυτό, χάνεις κάθε δίκιο σου και ο αγώνας σου δεν είναι είναι πια κοινωνικός: είναι εγωιστικός και αποτυχημένος.
Είναι καιρός να μας αποδείξουν κάποιοι ότι πέρα από το δέντρο βλέπουν και το δάσος. Αύριο όλοι εκεί για ένα ανοικτό ωοσοκομείο."

Το θέμα είναι ότι όλοι οι ατομιστές έχουν βγει παγανιά και δε λένε ότι απλά κοιτάνε τον κώλο τους, αλλά ότι παλεύουν με άλλα μέσα. Οι απεργίες και οι καταλήψεις του παρελθόντος σε έχουν φέρει εδώ που είσαι, να απολαμβάνεις κάποια πράγματα. Αυτοί που πρωτοστάτησαν, δέχτηκαν τις συνέπειες της ήττας τους. Συνεπώς, όταν κερδίζεται κάτι, είναι για όλους και όταν χάνουμε την έχουν βαμμένη λίγοι. Αυτό και μόνο δείχνει τη μεγαλειώδη μπόχα του ακαδημαισμου των παρτάκηδων : αν οι καταλήψεις κερδίσουν και πχ δεν πληρώνουν κάποιοι τα βιβλία, τότε να βγεις και να πεις 'εγώ θα τα πληρώσω γιατί ήμουν ο γελωτοποιος του συστηματος.'

Εκτός των άλλων όμως, η ιστορία δείχνει πως αντιμετωπίζονται οι απεργοσπάστες. Δεν μπορεί, αργά ή γρήγορα θα τις φας.

ksevrakwtos tromokratis said...

http://www.youtube.com/watch?v=6cQ18S-YeuE

ΝοοbSaibot said...

Anonymous την αλήθεια να την λέμε ολόκληρη,όχι μισή,έτσι;γιατί η μισή είναι απλά ένα ψέμα.Τους γνωρίσαμε και τους συνδικαλιστές των απεργιών...τους ξέρουμε καλά ποιοι είναι,πόσο ατομιστές είναι,πόσο παρτάκηδες είναι και πόσο χειρότεροι μπορεί να βρεθούν από τους άλλους που αναφέρεις..Οι λεγόμενοι λαοκάπηλοι..Περιμένουμε τους ψευτοσωτήρες,μεγαλοφωστήρες να μας σώσουν..
Ένα σάπιο,διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας,σου δημιουργεί το πρόβλημα και σου δίνει και τα όπλα λέει για να αγωνιστείς,για να νιώθεις ότι είναι και λίγο δημοκρατικό,ότι υπάρχεις κι εσύ.Μέγιστη υποκρισία!Το ζήτημα είναι να μην δημιουργείται το πρόβλημα..
και για να μην νομίζει η Τ.Lily ότι γράφω εκθέσεις,προτάσεις έχω πολλές,ίσως γιατί δεν είμαι πολιτικός ή συνδικαλιστής..
Αλλά θα αναφέρω έτσι για την ιστορία,μία,που θα μπορούσε να την σκεφτεί ο πιο χαζός άνθρωπος του κόσμου..
Τα λεφτά ξέρουν και αυτοί και εμείς ποιοι τα φάγανε και τα φυγαδεύσανε στις τράπεζες του εξωτερικού,ποιοι είναι οι μεγαλοαπατεώνες!Δεν θα πω από εδώ ποιοι..Τώρα όσοι δεν ξέρουν ας ρωτήσουν ή ας ψάξουν..(μην περιμένουν την τηλεόραση να τους το πει).Αν λοιπόν άνοιγαν οι λογαριασμοί,δημεύονταν και συγκεντρώνονταν όλο αυτό το χρήμα προς όφελος του λαού,όχι μόνο πανεπιστήμια θα αναβαθμίζονταν,αλλά δεν θα υπήρχε και καμία ανάγκη για τα ύπουλα δανειακά μέτρα και άλλα τέτοια πολλά ''εμπριμέ''...Γιατί δεν γίνεται άραγε;;Ποιοι φταίνε;;Δεν είναι ζήτημα φιλοδοξίας λοιπόν,ούτε αφέλειας,είναι ζήτημα εγκλήματος και μάλιστα του πιο βαρύποινου!!Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...
Αυτοί που δε θέλουν να καταλάβουν δε θα καταλάβουν ποτέ δυστυχώς...

Anonymous said...

noobsaibot, τις απεργίες δεν τις κάνουν οι (αρχι)συνδικαλιστές. οι συνδικαλιστές τις πνίγουν όταν η δυναμική τους πάει να ξεπεράσει αυτή που απαιτείται για να δικαιολογεί τη θέση τους. αν πραγματικά ενδιαφέρθηκες ποτέ για κάποια απεργία, θα το ήξερες. γνωρίζοντας τις δολοφονίες, τις απειλές, τις μηνύσεις και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί κόσμος που πήγε να αντισταθεί σ αυτο που εσυ μάλλον κάνεις γαργάρα, μάλλον θα επρεπε να ντρέπεσαι γι αυτα που λες.
επιτέλους, η πολωση φτανει στα ακρα και ξεντυνει καθε μασκαρεμενο ειρηνιστη και φιλησυχο, κεντρωο και ουδετεροφιλο. αν θες να πεις κατι παραπανω με το σχολιο σου πες το, απο κενοτητες χορτασαμε στα 90's δε χρειαζομαστε αλλες. οι λαοκαπηλοι εχουν φαει γιαουρτια απο καποιους που εσεις αποκαλειτε ξεροκεφαλους, την ιδια στιγμη που τρωτε γιαουρτια βλεποντας τηλεοραση. και παρεπιπτοντως, δεν ειναι το θεμα ποιος εφαγε λεφτα, αλλα τι είναι το χρημα. αλλιως θα επρεπε να συμπερανεις, αφου η κριση είναι παγκοσμια, ότι σε κάθε χωρα τυχαια υπάρχει η ιδια καστα κακων ανθρώπων που τα τρωει - ρηχή σκέψη για κάποιον που θελει να γραφει κομεντ σε blog ε?

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ - ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ (Α)

ΝοοbSaibot said...

anonymous με γνωρίζεις προσωπικά;;ποιοι είμαστε οι εμείς;;γιατί μόνο σε προσωπική βάση ξέρεις να μιλάς..αλλά αφού επέλεξες τον τρόπο.......
Τώρα για να καταλάβω μίλησε ο κενός για κενότητα;;Εγώ τουλάχιστον είπα και μια πρόταση,πολύ ξεκάθαρη(απόδοση δικαιοσύνης),αν δεν την κατάλαβες ξαναδιάβασέ την..Και ναι εγώ δηλώνω ειρηνιστής,εσύ τι δηλώνεις δηλαδή πολεμοχαρής;ώπα;μασκαρεμένος φασισμός,καμουφλαρισμένος στο όνομα της αναρχίας;Αν σου φάνηκε ουδετερόφιλη η πρόταση,απλά δεν την κατάλαβες..Αυτό το Α τι είναι της αναρχίας;;αμφιβάλω αν έχεις διαβάσει καθόλου αναρχική φιλοσοφία,γιατί αν είχες διαβάσει και την είχες ενστερνιστεί τώρα θα είχες ''αυτοεξοριστεί'' κάνοντας μια σπάνια πράξη αλτρουισμού προς τον εαυτό σου.Για το χρήμα ξέρω,ξέρω είδες κι εσύ τα Zeitgeist...Ρηχή σκέψη για κάποιον που θέλει να κάνει επιθέσεις σε blog ε;Λυπάμαι που έχεις φάει την προπαγάνδα ''οργανώσεων'' στο κεφάλι και σου είναι δύσκολο να σκεφτείς ελεύθερα...
Μ'άρεσε η τελευταία φράση σου που σε περικλείει...όλα αμφισβητούνται,ακριβώς!κι εσύ μαζί!
Και στην τελική εγώ έχω τα κότσια και μιλάω επώνυμα γιατί οι αναγνώστες του blog τουλάχιστον με γνωρίζουν.Βγάλε τη μάσκαρα,μην κρύβεσαι,πες μας ποιος είσαι και τα ξαναλέμε μεγαλοεπαναστάτη.Ως τότε καλή σου τύχη..

Α και αν είσαι αυτός που έβαλε το τραγούδι του Νικόλα του Άσιμου,μην τον χρησιμοποιείς σε παρακαλώ,τον προσβάλλεις.Δεν έχεις καμία σχέση με αυτόν,αυτός ήταν ειρηνικός και φιλήσυχος.Άντε αναρχοκάπηλοι αναρχοατομικιστές...

Anonymous said...

Γιατί ψάχνουν για πετρέλαια στον ελλαδικό χώρο? Εδώ έχουμε τόσα μαργαριτάρια:

1) Αν είναι πρόταση η απόδοση δικαιοσύνης, τότε μάλλον έχεις ένα ιστορικό κενό μερικών εκατοντάδων χρόνων σε σχέση με το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης. Μετά από αυτό, σε όλα τα κλισέ που ξεχειλίζουν κενότητα ακολουθεί το 'λείπει η παιδεία, μόνος αν αλλάξει ο καθένας μπορούμε κλπ.' Στο στόμα το χεις, άντε πες το. Αν πάλι επιζητάς κάποιου είδους λαική τιμωρία, μάλλον δεν είσαι ειρηνιστής. Και γω μαζί σου άμα θες, ρίχνω και την κλωτσιά στο άλογο της κρεμάλας. Αλλα την ψευδαίσθηση ότι φταίνε κάποιοι που τα φαγανε κρατα τη σφιχτα για τον εαυτό σου. Άσε εμάς τους υπόλοιπους να ψάχνουμε τις κοινωνικές συγκρούσεις από κάτω.

2) Αν το αντίθετο του ειρηνιστή είναι ο πολεμοχαρής, τετραγωνίζεται ο κύκλος. Πολεμοχαρή μ αυτη την έννοια ειναι ολα τα ιστορικα κοινωνικα κινηματα του παρελθοντος που παλεψαν, αλλαξαν, ηττηθηκαν. Αν περιμενεις να παρεις κατι πισω (αν θες κιολας) με το διάλογο, να σε ενημερώσω πως το κράτος του Κεφαλαίου τον έχει κόψει ήδη. Μίλα μόνος σου αν θες, καλύτερα μια κοινωνία τρελών παρά αμίλητων.

3)Δεν υπάρχει αναρχική φιλοσοφία, υπάρχει αναρχική πρακτική και η παραγόμενη απο αυτή θεωρία που πανε χερι χερι. Μπορούν να σε διαβεβαιωσουνε γι αυτο οι απαγχονισμένοι της Πρωτομαγιας του Σικαγο.

4)Το χρήμα δε το ανακάλυψε το Zeitgeist. Όλοι οι αστοί οικονομολόγοι ξέρουν τι σημαίνει γενικό ισοδύναμο, κεφάλαιο, εργατική δύναμη. Άλλοι απλά ξέρουν ότι πουλάνε τη μισή ζωή τους έχοντας στερηθεί όλα τα μέσα αναπαραγωγής τους. Αυτό δε λέγεται ιδεολογία, λέγεται ιστορία.

Και για τη συμπλήρωση του κολιέ με τους πολύτιμους λίθους:

5) Ο Άσιμος ήταν φηλήσυχος. Εγώ θυμάμαι ότι μάλλον ήταν και κατά τον καταλήψεων.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΩΘΡΟΤΗΤΑ.

Τάδε Ταδόπουλος

ΝοοbSaibot said...

Ναι επιζητώ κάποιου είδους λαικής τιμωρίας αλλά όχι αυτής της κρεμάλας..βλέπεις εγώ σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη σε αντίθεση με όλα τα φασιστοειδή στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με τον αναρχισμό..
Ακριβώς για αυτήν την θεωρία μιλάω,μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις,αλλά μην ψάξουμε ποιο γεννά το άλλο,η θεωρία την πρακτική ή η πρακτική την θεωρία...
Το κράτος τον έκοψε το διάλογο,εσύ ο ίδιος τον υπερασπίζεσαι;;Η σχέση σου με το διάλογο φάνηκε στην πρώτη σου ανάρτηση..
Ε ναι όλοι εμείς οι νωθροί περιμέναμε εσάς τους δραστήριους μεσσίες να σώσετε και εμάς και την κοινωνία!Γιατί δεν λες ξεκάθαρα ότι θέλεις να σώσεις τον εαυτό σου;
Η τελευταία φράση σου δηλώνει ξεκάθαρα το μίσος που έχεις για τον συνάνθρωπό σου.
Και επειδή έχεις την ψευδαίσθηση ότι τα ξέρεις όλα να σε πληροφορήσω ότι αναρχισμός δεν είναι ένα πράγμα,τον κάναμε κι αυτόν σύστημα;Έχεις ακούσει για τον αναρχοκαπιταλισμό καθόλου;Αλλά τι λέω αφού αυτόν παίζει και να τον υποστηρίζεις.Για τον αναρχοχριστιανισμό;;Μάθε λοιπόν ότι η μακροβιότερη αναρχική κοινωνία στην ιστορία του ανθρωπίνου είδους ήταν των χριστιανών αναχωρητών της Αιγύπτου.Τώρα σε άλλα είδη μπορεί να υπήρχαν κι άλλες...
Εμ βέβαια ταδόπουλος,ανώνυμα κι εγώ γίνομαι ο Τσε Γκεβάρα αν θες.
Σώσε μας μεσσία,σώσε μας...

ΝοοbSaibot said...

Και για να μην μένουν κάποιοι στην άγνοιά τους ας ξεστραβωθούν λίγο για την αποκατάσταση της αλήθειας

http://books.matia.gr/piisi-ke-stichi/anazitontas-krokanthropous-nikolas-asimos.html

''Αναρχικός ο Νικόλας ο Άσιμος αλλά και ειρηνιστής''

http://www.sansimera.gr/biographies/102

Άντε βγήκαν παγανιά όλα τα τσουτσέκια και οι πονηροί και το παίζουν και αναρχικοί...

ksevrakwtos tromokratis said...

http://youtu.be/5PJsFpu2tfw

μια χλεπα που θα σου ριχνε αμα ζουσε!
τρικούβερτη!(ναι, για σενα μιλαει)


Είμαι παλιάνθρωπος
είμαι υπάνθρωπος
αντικοινωνικός
και άρρωστη σχιζοφρενοβλαβίωση.

Με κατατάξατε
σε ταξινόμηση
για λοβοτόμηση
και επαναδιάρθρωση των σκέψεων.

Κυρίως όταν σας μιλώ
πως δε χρειάζομαι γιατρό
κι ο παλαβός δεν είμ' εγώ
γελάτε.

Γελάτε σαρδονιακά
φτωχά μου ανδράποδα φρικτά
μ' εγκεφαλοαλλοιωτικά
τρυπάτε.

Κουνάτε όλοι σας
το υπνοστόρι σας
κι η κοινωνία σας
μια άρρωστη σχιζοφρενοβλαβίωση.

Σας καταδίκασαν
σε ομοιόσταση
ευμωρολίανση
γελάτε ομοιόμορφα σαν πτώματα.

Κυρίως όταν σας μιλώ
για τ' ανυπόταχτο εγώ
πως είμαι όντο φωτεινό
γελάτε.

Γελάτε σαρδονιακά
φτωχά μου ανδρείκελα φρικτά
μ' εγκεφαλοαλλοιωτικά
τρυπάτε.

Μη χάσετε όλοι σας
το υπνοστόρι σας
κι η ευτυχία σας
σκωλήκωνμερμηγκότρυπας τελείωση

ΝοοbSaibot said...

Τι έγινε,πρέπει να ζορίστηκες πολύ που ξεβρακώθηκες πραγματικά εε;;γι' αυτό απαντάς με αυτόν τον τρόπο...επειδή δεν ξέρεις τι άλλο να πεις.Άρχισες τα τραγούδια τώρα.Άσε τι θα μου έκανε εμένα και κοίτα τι κάνεις εσύ...Συνεχίζεις να τον καπηλεύεσαι χωρίς ίχνος ντροπής.Ρε αφού κάνει μπαμ ρε ''αντιεξουσιαστή'' ότι την λιμπίζεσαι την εξουσία,άσε τα παραμύθια τώρα...και αν την είχες θα μας εξαφάνιζες,εσύ το είπες...

Anonymous said...

Δε με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ κανέναν Άσιμο, ούτε γενικά κάποιο πρόσωπο χάριν εξύμνησης άνω από του κάθε ανθρώπου. Απλά απάντησα στην παροιμιώδη κοτσάνα σου περί 'φιλησυχίας'. Δεν μπορεί, αν έχεις διαβάσει το βιβλίο του Αλλαμανή 'δίχως καβάτζα καμιά' και βγάζεις αυτό το συμπέρασμα, μάλλον θα πρέπει να πάρεις γνωμάτευση ιατρού αναλυτικής σκέψης. Ο κύκλος του είναι η πρώτη ομάδα πέραν του αριστερισμού στην Ελλάδα. Δημιουργείται η Διεθνής Βιβλιοθήκη, που εκδίδει συμαντικά βιβλία φιλήσυχων και ειρηνιστών συγγραφέων όπως Ρ.Λούξενμπουργκ, Γ.Ντεμπόρ, Ρ.Βιενέτ, Μ.Μπακούνιν. Μέσα σε μια γαλήνια και ρόδινη εποχή, που απο πολλούς παρομοιάζεται με τον επίγειο παράδεισο, τα πουλιά τιτιβίζουνε και τα ρυάκια θαρρείς πως παίζουν άρπα στην καταπράσινη κοιλάδα των Εξαρχείων. Αμ δε! Είναι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, εποχή σφοδρών κοινωνικών συγκρούσεων, που ανάγκασαν αργότερα την ενσωμάτωσή τους από το κεφάλαιο με τη σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και το κράτος πρόνοιας, για να μην ξεφύγουν προς μια κομμουνιστική/συνολικά αμφισβητιτική κατεύθυνση. Μέσα σ' αυτα, το 1977, διαβάζουμε για το φιλήσυχο και τους λοιπούς αγαθιάρηδες άγγελους του Χριστιανισμού:


«Κρεμάσατε ανθρώπους στο Σικάγο, αποκεφαλίσατε άλλους στη Βαρκελώνη, τους καρατομήσατε στο Μονπρισάν και στο Παρίσι, εκείνο όμως που δεν θα μπορέσετε να εξολοθρεύσετε είναι ο αναρχισμός. Οι ρίζες του είναι πολύ βαθειές. Γεννιέται μέσα στην καρδιά μιας κοινωνίας που σωριάζεται στο χώμα, είναι μια αντίδραση ενάντια στην κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Αντιπροσωπεύει τις βλέψεις της ελευθερίας και της ισότητας που συντρίβουν την υπάρχουσα εξουσία. Βρίσκεται παντού ολόγυρά σας, πράγμα που κάνει αδύνατο να τον συλλάβετε. Στο τέλος θα σας σκοτώσει όλους σας».

Εμίλ Ανρύ

Σύντροφοι στην καθημερινή καταπίεση και εξαθλίωση

Οι εκτεταμένες συγκρούσεις που ξέσπασαν σ’ όλο τον κόσμο μετά την δολοφονία των 3 αγωνιστών της R.A.F. δεν ήταν τυχαίες. Ήταν η λογική αντίδραση των ανθρώπων που έχουν συνειδητοποιήσει πως καθημερινά συνθλίβονται κάτω από το βάρος της εξουσίας. Εδώ στην Ελλάδα εμείς απαντήσαμε με διαδηλώσεις, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, επιθέσεις σε καταστήματα, καταστροφές και λεηλασίες. Οι πράξεις αυτές αποδεικνύουν την έμπρακτη αμφισβήτηση των εμπορευματικών σχέσεων από όλους εμάς που καθημερινά μας οδηγούν σε εκπόρνευση του ίδιου μας του εαυτού. Επίσης μια σειρά από βόμβες με στόχους γερμανικά υποκαταστήματα, η μάχη του Ρέντη με συνέπεια την δολοφονία του αγωνιστή Χρήστου Κασίμη, δείχνουν ότι η ταχτική της R.A.F. δεν περιορίζεται μόνο στη Γερμανία. Η απάντηση της εξουσίας ήταν «αντιτρομοκρατική» συνεργασία Ελλάδος-Γερμανίας, δίκες και καταδίκες αναρχικών με βαρειές ποινές (οι σύντροφοί μας Σ.Λαγκαδινού, Γ.Ταχτσίδης και Χ.Κωνσταντινίδης καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενάμιση, δύο και τριάμιση χρόνια αντίστοιχα) συλλήψεις και ανακρίσεις πολλών άλλων. Έξι από αυτούς (οι σύντροφοι Κ.Βασιλειάδης, Μ.Πρωτοψάλτης, Ν.Μπαλής, Ν.Άσημος και οι Η.Μπακογιάννης και Γ.Φελέκης κρατούνται προφυλακισμένοι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα στον Κορυδαλλό. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο φόβος και η αδυναμία της εξουσίας να αφομοιώσει τον αναρχικό χώρο και να εξοντώσει οποιαδήποτε σπέρματα ένοπλης πάλης στην Ελλάδα. Εμείς δεν καταγγέλουμε και δεν καταδικάζουμε απλά τις συγκεκριμένες πράξεις της εξουσίας. Στη βία του κράτους αντιπαραθέτουμε την επαναστατική βία.

Όταν η κοινωνία σου αρνιέται το δικαίωμα να υπάρξεις πρέπει να το πάρεις μόνος σου.

Απόστολοι της καταστολής, λακέδες της εξουσίας και του κεφαλαίου το τελευταίο άχρηστο και το πρώτο χρήσιμο αντικείμενο που θα παραχθεί είναι το φέρετρό σας.

Τ Ρ Ε Μ Ε Τ Ε

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Anonymous said...

Επίσης αν θες να προάγεις το μοντέλο του αναχωρητισμού ως απελευθυωτικό/ κομμουνιστικό πρόγραμμα σήμερα, με γεια σου με χαρά σου. Να δούμε πού θα πας. Και οι αρχαίες φυλές Ινδιάνων ζούσαν σε αρμονία με τη φύση μάλλον, αλλά δε χρειάζεται να σταματάς την κοινωνική σου ανθρωπολογία όπου σε βολεύει. Πες μας τι έκαναν οι άνθρωποι που θέλησαν να απελευθερωθούν, από το Σπάρτακο μέχρι τα Σοβιέτ και από τα αιρετικά χριστιανικά τάγματα στον πόλεμο των χωρικών μέχρι τις σημερινές εξεγέρσεις στο Μαγκρέμπ.

Συνέχισαν την εξεταστική μάλλον.

Dikembe Mutombo

ΝοοbSaibot said...

Τώρα περνιέσαι για άνθρωπος με αναλυτική σκέψη εσύ;Μου λες ότι τα εγκλήματα της εξουσίας των χριστιανικών εκκλησιών θα πρέπει να τα χρεωθεί ποιος;οι αναρχοχριστιανοί;Τι σχέση έχουν οι μεν με τους δε;Φαεινή σκέψη...το έγκλημα στην τράπεζα της Marfin το χρεώνεσαι εσύ προσωπικά δηλαδή,ε;το χρεώνεσαι;;
Αυτό το ανέφερα γιατί αυτή απόδείχτηκε η πιο επιτυχημένη αν θες αναρχική κοινωνία.Δεν θα έχουμε εμπιστοσύνη την απόδειξη της πρακτικής δηλαδή,που εσύ λατρεύεις,αλλά θα έχουμε εμπιστοσύνη εσένα...Δε με συμφέρει κάτι,από ότι φαίνεται άλλοι έχουν συμφέροντα.
Δηλώνεις ξεκάθαρα ότι η πρακτική σου είναι ο θάνατος και τα φέρετρα.Το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ αλλά δήλωνε σοσιαλιστής και φυσικά δεν ήταν.Με έπεισες τώρα ότι είσαι αναρχικός.Ρε συ μην το δηλώνεις,αν δεν το δήλωνες,μπορεί και να ήσουν.

Α και τα φέρετρα ποιος θα τα κατασκευάσει εσύ;μήπως θα τα πληρωθείς κι όλας,μήπως θα γίνεις ο νεοκαπιταλιστής,ή μήπως θα στηρίξεις καμιά καπιταλιστική βιομηχανία να τα κατασκευάσει;
μπερδεμένος είσαι ή κάτι χειρότερο...

Anonymous said...

Κοίτα δυο πράγματα μπορεί να ισχύουν: είσαι είσαι εντελώς ηλίθιος ή εντελώς ηλίθια.

Πού είπα εγώ για εγκλήματα?
Πού ανέφερα εγώ για χριστιανικές εκκλησίες?
Τι σχέση έχει η αντι-βία των εκμεταλλευόμενων με το Χίτλερ?

Μάλλον εσύ θα πρέπει να ντρέπεσαι για τους δικτάτορες του συτήματος που υποστηρίζεις - λύσεις του Κεφαλαίου για τη συνέχιση της κυριαρχίας του μέσα στο συμπληρωματικό δίπολο δημοκρατία/φασισμός.
Και αν πασχίζεις να δείξεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι και δεν είσαι ατομικιστής του κώλου, θυμήσέ μου πότε ο αγώνας κέρδισε κάτι χωρίς να φτάσει στη σύγκρουση.

και για να θυμόμαστε τα παλιά

http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008/12/blog-post_24.html

Anonymous said...

Α και πού σαι? Όταν αποφασίσεις να απαντήσεις σε κάθε μαλακία που έγραψες και σου απάντησα, κάνε κανα ολοκληρωμένο ποστ.
Γιατί πχ. από όλη την ιστορία των Εξαρχείων του 70-80 εσύ κράτησες το αν θα φτιαχτούν με καπιταλιστικό τρόπο τα φέρετρα.

5 βόδια - 1 ζευγάρι (Α)

Αποστόλης Παύλος (Saul)

ΝοοbSaibot said...

Λοιπόν επειδή πιθανό να πάσχεις από το σύνδρομο Korsakoff και δε θυμάσαι και τι λες

''Μέσα σ' αυτα, το 1977, διαβάζουμε για το φιλήσυχο και τους λοιπούς αγαθιάρηδες άγγελους του Χριστιανισμού:


«Κρεμάσατε ανθρώπους στο Σικάγο, αποκεφαλίσατε άλλους στη Βαρκελώνη, τους καρατομήσατε στο Μονπρισάν και στο Παρίσι, εκείνο όμως που δεν θα μπορέσετε να εξολοθρεύσετε είναι ο αναρχισμός. Οι ρίζες του είναι πολύ βαθειές. Γεννιέται μέσα στην καρδιά μιας κοινωνίας που σωριάζεται στο χώμα, είναι μια αντίδραση ενάντια στην κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Αντιπροσωπεύει τις βλέψεις της ελευθερίας και της ισότητας που συντρίβουν την υπάρχουσα εξουσία. Βρίσκεται παντού ολόγυρά σας, πράγμα που κάνει αδύνατο να τον συλλάβετε. Στο τέλος θα σας σκοτώσει όλους σας».''

Τι θέλεις να πεις με αυτό ρε έξυπνε,προπαγανδιστή;,το Χριστιανοί γιατί το αναφέρεις,και τρίχες απάντησες σε αυτά που λέω..με τον αναρχοχριστιανισμό ποιο είναι το πρόβλημά σου ακριβώς;Kαι για τους αρχαίους ινδιάνους τι κάνεις υπόθεση;Μας λες μάλλον;εδώ σου λέω για τα ιστορικά στοιχεία.Ναι μάλλον θα έρθουν εξωγήινοι σε 2 χρόνια το είπαν οι αρχαίοι ινδιάνοι.Και τίποτα δεν απαντάς,το μόνο που έκανες και ξέρεις να κάνεις είναι επίκληση στην αυθεντία αναφέροντας προκυρήξεις και βιβλία.
Εσύ έχεις να μας πεις τίποτα πέρα από τον αφανισμό και την εκτέλεση ρε φασίστα;
Ποια αντι-βία ρε με κρεμάλα;Ξεχνάς τι λες;
Δε διαφωνώ ότι με τη σύγκρουση κέρδισε κάτι ο αγώνας αλλά η σύγκρουση που προτείνεις εσύ είναι αυτή του θανάτου...
Εσύ να φανταστώ την έζησες την ιστορία των 70-80 ε;
Kαι στην τελική άνθρωπος που χωρίς να γνωρίζει το διπλανό του προσπαθεί να σπιλώσει συγκεκριμένη πρόταση κατά της εξουσίας με μια ρηχή επίθεση 3 πράγματα μπορεί να είναι
1)αναρχοκαπιταλιστής,υμνιστής του ατομικισμού και/ή πράκτορας αυτού
2)το αυγό του φιδιού
3)μεγάλο θύμα
ελπίζω να είσαι το τρίτο...
Για τη Marfin γιατί απέφυγες να απαντήσεις μάγκα επαναστάτη;

Anonymous said...

Ο παππούς μου έχει εργοστάσιο με τανκς. Εγώ είμαι φασίστας, υμνητής των fasci και του αφανισμού.
Η αθλιότητα αυτών που δεν κατέβηκαν ποτέ στο δρόμο είναι να περιμένουν στη γωνία για να δείξουν τον ένοχο. Επειδή δεν καταλαβαινόμαστε, στο πρώτο μου ποστ προτεινα την κατάληψη. Το ότι μπήκες για να αντιπαρατεθείς σημαίνει ότι σε ενόχλησε. Άσε τώρα τις αηδίες περί υποστήριξης της σύγκρουσης.
Γελάνε και οι πέτρες. Δεν απάντησα με προκηρύξεις, αλλά με ιστορία. Στην προκήρυξη απλά αναφέρονται οι φυλακισμένοι για τα επεισόδια που διάβασες, ανάμεσά τους και κάποιος για τον οποίο τσατίστηκες.
Για τους αρχαίους ινδιάνους δε τα λέω εγώ, αλλά οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι όπως ο Σάλινς και ο Κλαστρ. Όπως δεν έζησα το 70-80 μάλλον δεν έζησες την εποχή του μοναχισμού των αναχωρητών - επιχειρήματα που τσακίζουν κόκκαλα.
Για τη Marfin απάντησαν οι όλες οι συλλογικότητες του χώρου η κάθε μια με το λόγο της. Εσύ ξαφνικά θυμήθηκες το κοινωνικό πεδίο και σε έπιασε ο πονος για τη Marfin.
Αστείος/α.

Άρρωστος με τη φάση.

ΝοοbSaibot said...

Ε τι τώρα το αρνήσε αφού εσύ μιλούσες για αφανισμό,τώρα παίρνεις τα λόγια σου πίσω;Αυτό κατάλαβες ότι με πείραξε;Eσένα πείραξε αυτό που είπα και άρχισες την επίθεση...Το Χριστιανοί δεν λες γιατί το ανέφερες...άσε μη μου πεις...γιατί κάνεις προπαγάνδα...Τώρα πήρες τη θέση πολιτικού ε,αυτό που κατηγορείς.Το θέμα έκλεισε άλλη ερώτηση...Και για το τι έκανα εγώ μη μιλάς,παιδί του δρόμου.
Για το γέλιο,άσε τους τρίτους να μας πουν με ποιον γελάσαν.
Μη χαίρεσαι δε θα δώσω στοιχεία σε εσένα...κυκλοφορούν και ΧΑΦΙΕΔΕΣ

Anonymous said...

είσαι τόσο χαζό άτομο που με προκαλείς να απαντήσω

1)Ανέφερα τα χριστιανικά αιρετικά τάγματα, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα κινήματα που πάλεψαν ενάντια στην εκμετάλλευση. Τι σχέση έχει η επίσημη εκκλησία και η εξουσία της την οποία νομίζεις ότι ανέφερα ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Είπα απλά ότι στην ιστορική παραγωγή οι κατώτερες τάξεις πάλεψαν με τη γλώσσα της εποχής τους, με τα μέσα που ήταν απαραίτητα για τη συνέχιση του αγώνα κάθε στιγμή. Και επειδή όταν ο αγώνας προχωράει τα πράγματα σκληραίνουν και από την άλλη πλευρά, η οποία χάνει τα προνόμιά της και την εξουσία της (όπως η επίσημη παπική εκκλησία στην περίπτωση που εξετάζουμε και φυσικά δεν κατάλαβες ούτε στο ελάχιστο), τότε οι εκμεταλλευόμενοι χρησιμοποιούνε τα αντίστοιχα μέσα προάσπισης τους: όταν οι αγώνες οδηγούνε το κεφάλαιο σε κρίση πχ. πρέπει να παρθούνε μέτρα υποτίμησης της εργασίας, και υπό το φόβο της εξέγερσης χρησιμοποιούνται αναγκαστικά δικτατορικά καθεστώτα (βλέπε δημοσιεύματα για επικείμενη χούντα στην Ελλάδα). Οι φωνές για όλο και σκληρότερη καταστολή και η πραγματοποίησή τους εν μέσω κρίσης τι άλλο είναι? Όταν η κατάσταση θα προχωρήσει κι άλλο, οι αστοί θα προστατευτούνε όπως τόσες φορές ξανά με τα όπλα. Τα τανκς στους δρόμους της Αιγύπτου δεν είναι εικόνα του 1900. Τότε κάποιος που αγωνίζεται τι κάνει? Ιστορικά τι έκανε? Γύρισε και το άλλο μάγουλο? Ο ζαπατιστικός στρατός είναι αφανιστικός? πολεμοχαρής? Φιλήσυχος? Εσύ αυτό το βλέπεις φασιστικό. Ο Στέφανος Μάνος το Δεκέμβρη πρότεινε να βγει στους δρόμους ο στρατός. Τη μέρα της Marfin όπου ο λαός βγήκε στο δρόμο με επιθετική διάθεση (δεν ήταν οι αναρχικοί αυτοί που πήγαν να κάνουν το ντου στη Βουλή) το πανώ έγραφε 'απόψε πεθαίνει ο φασισμός'. Ο καθένας διαλέγει πλευρά, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Αν καταλαβαίνω καλά, μάλλον υπέθεσες ότι θέλω τον αφανισμό το δικό σου, γιατί έγραψα για τη μεσαία τάξη? Τη μεσαία τάξη δε τη γκρεμίζω εγώ, μάλλον, αλλά ο καπιταλισμός μέσα στη διαδικασία προλεταριοποίησης. Εκτός αν υπέγραψα εγώ τα μέτρα. Εγώ δε θέλω να εξαφανιστεί κάποια τάξη συγκεκριμένα, αλλά όπως και άλλοι, όλες.

Επειδή φαίνεται ότι δε διαφωνούμε απλώς, αλλά δεν καταλαβαινόμαστε, κάνε τις επιλογές σου.

Και επειδή η αρχική συντάκτρια θα πρέπει να ντρέπεται κάθε ώρα που περνάει που προμοτάρει την αντι-κατάληψη ,

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1335695

Bloody Bastard

Katerina Vraka said...

Αγαπητέ ανώνυμε.Όταν αύριο πιάσω δουλειά αν θεωρήσω ότι προσβάλλονται τα δικαιώματα μου και των συνεδέλφων μου θα απεργήσω. Κι επειδή ακριβώς δεν πρόσκειμαι φιλικά σε κανένα από τα κόμματα που υφίστανται η απεργία μου θα είναι απελευθερωμένη από κομματικές γραμμές και θα είναι ίσως πιο "αυθεντική" από του κάθε οργανωμένου συνδικαλιστάρα, γιατί θα σκέφτομαι καθαρά και αλληλέγγυα και όχι σα πρόβατο.
Δεν είμαι κατά των καταλήψεων γενικότερα αν αυτό κατάλαβες. Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση ότι δεν βρίσκω κανέναν ισχυρό λόγο για να γίνει κατάληψη (κατόπιν εορτής και ψήφισης του νόμου). Και στην τελική θεωρώ ότι ο νόμος βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον για εμάς τους φοιτητές. Γνώμη μου και γνώμη της πλειοψηφίας των συμφοιτητών μου. Μπορούσες όμως να κάνεις την κατάληψη σου όλο το καλοκαίρι. Αλλά τότε σε πιάσανε στον ύπνο ή σε κάποια παραλία μάλλον.
Σε πληροφορώ ότι όταν αύριο πιάσω δουλειά η απεργία μου θα έχει ένα βασικό νόημα: θα ζημιώνω τον εργοδότη μου γιατί δε θα παράγω έργο. Τώρα στο πανεπιστήμιο με την παρούσα κατάληψη ο αποκλειστικά ζημιωμένος - πομπός και δέκτης - είμαι εγώ. Δεν ντρέπομαι καθόλου για την άποψή μου αυτή. Σέβομαι και τη δικιά σου, αν θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει. Πιστεύω και προσπαθώ να συμβάλλω καθημερινά στην ενίσχυση της δωρεάν παιδείας. Ίσως περισσότερο από εσένα. Με πράξεις, όχι με φανφάρες, όμως.
Και αν μου πεις τώρα να πάμε να κάνουμε κατάληψη στο υπουργείο παιδείας είμαι μέσα. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να κάνεις κατάληψη στο πανεπιστήμιο. Εκεί δεν εμποδίζεις κανέναν άλλον παρά τον ίδιο σου τον εαυτό. Και ναι με εγκλωβίζει αυτή τη στιγμή. Γιατί πρέπει να καταλάβεις πόσο ανεξαρτησία του κώλου είναι να λες ότι κάνω κατάληψη, χάνω εξεταστικές και οι γονείς ας πληρώνουν. Και όχι δεν είμαι παρτάκιας, ούτε συμφεροντολογα. Πιθανότατα να έχω αναπτυγμένο το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης πολύ παραπάνω από αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες. Και δε χρειάζεται να προσβάλλεις αυτόν που η άποψη του σε ξενίζει. Πραγματικά, το να μάθει κάποιος να ακούει τις απόψεις των άλλον χωρίς να τον προσβάλλει είναι προτέρημα και όχι αδυναμία, όπως ίσως νομίζεις.

Anonymous said...

Καταρχήν δεν είμαι φοιτητής.
Δεύτερον δεν πρόσκειμαι φιλικά σε κάποιο κόμμα ή παράταξη.
Υπάρχει όμως κόσμος της βάσης, που μπορεί να πρόσκειται σε κόμματα, ο οποίος έχει περάσει δύσκολα λόγω της φωνής αντίστασης που πήγε να ορθώσει στο πανεπιστήμιο, στη γειτονιά, στη δουλειά. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνδικαλισταράς.
Καλά τώρα αν σ' αρέσει ο νόμος, δε θα στο αλλάξω εγώ με το ζόρι.
Αλλά αν πιστεύεις ότι με την κατάληψη του πανεπιστημίου δε ζημιώνεται ο αντίπαλος, το κράτος ή το κεφάλαιο είσαι βαθιά νυχτωμένη. Και όχι από μια σκοπιά, αλλά για όλους τους λόγους του κόσμου. Μόνο από μια καθαρά ατομικίστικη γωνία μπορείς να πεις το αντίθετο. Και αν εσύ δεν πιστεύεις κάτι τέτοιο, ήρθε να σε διαψεύσει το 06-07 ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, μέχρι τους κομματικούς λακέδες στα πανεπιστήμια και την αστυνομία. Όταν τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να στρέψουν όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά κομμάτια εναντίον του φ.κ. και τα γκλομπ των μπάτσων ανοίγανε κεφάλια, και όταν διαδηλωτές πήγαιναν σε δίκες με κακουργήματα, άντε να υποστηρίξεις εσύ ότι δεν ενοχλεί κανέναν η κατάληψη. Ο νόμος σου κάνει οκ, προχώρα με τη σχολή σου. Αλλά τουλάχιστον πες το ξεκάθαρα, όπως αυτοί που έχουνε συμφέρον να τελειώσουνε και το λένε (ΔΑΠ πχ), μη κάνεις ότι δε βλέπεις την πραγματικότητα με γελοίες επιχειρηματολογικές μανούβρες του τύπου 'δε θα ενοχλήσω κανέναν με την κινητοποιηση παρα μονο τον εαυτο μου'.
Ως συνήθως, το θέμα θα λυθεί στις μάπες.

μια said...

Το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης είχες και όταν σε 3 εβδομάδες κατάληψης πήγαινες στο μάθημα και ανάγκαζες έτσι εκβιαστικά και τους συμφοιτητές σου να κάνουν το ίδιο, ήθελαν δεν ήθελαν, παρά την απόφαση του συλλόγου?
Αυτό λέγεται "βγάζω νύχια και δαγκώνω όποιον μπαίνει στο δρόμο της υποτιθέμενης καριέρας μου ως γιατράρας" ή απλώς ανθρωποφαγία.
Δε μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη.
Ή απλά προσπαθούσες να βολέψεις το τομάρι σου (ας χάσουν αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες το τρίμηνο τους, εγώ θα έρχομαι για μάθημα να προστατέψω την κωλάρα μου)
Τουλάχιστον κάποιοι που πήγαιναν στα μαθήματα εν μέσω κατάληψης, γιατί έτσι γούσταραν, έβγαιναν μπροστά στους καθηγητές και έλεγαν να μην παίρνουν απουσίες γιατί κάτι τέτοιο θα ταν εις βάρος των συμφοιτητών τους που έλειπαν γιατί ήθελαν να σεβαστούν την απόφαση για κατάληψη και να συμμετέχουν πιθανώς σε αυτήν.
Ειλικρινείς θα τους χαρακτήριζα.
Το έκανες εσύ αυτό?
Δε νομίζω.
Άλλοι έλεγαν ότι δεν τους νοιάζει η απόφαση του συλλόγου, ότι έχουμε φτασει στο σημείο όπου ο καθενας είναι για τον εαυτό του, και αυτοί θα πηγαίνουν στα μαθήματα και θα ζητάνε να αφήνουν παρουσίες χωρίς να πουλάνε αηδίες για αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Πήραν ξεκάθαρη θέση.
Ειλικρινείς και αυτοί.
Η υποκρισία η δικιά σου είναι η πιο σιχαμερή.
Μου φέρνει εμετό. Αλήθεια.
Δεν ξέρω πως να διαχειριστώ και τι να σκεφτώ για ανθρώπους σαν εσένα.
Με τρομάζουν και με κάνουν να ντρέπομαι.

"Μερικοί άνθρωποι είναι σφαίρες
για όπλα που δεν κυκλοφορούν πια
ή δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί.
Αλλοι είναι μαχαίρια
και αναγνωρίζουν ως θηκάρι
μόνο την καρδιά.
Υπάρχουν και κάποιοι που είναι λουλούδια
και ανθίζουν στο τσιμέντο.
Οι υπόλοιποι θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν. "

Αυτό μου ρχεται μόνο στο νου με ανθρώπους σαν εσένα.
Θα γίνεις σπουδαία γιατρός

Katerina Vraka said...

Λάθος νομίζεις και ΝΑΙ ακριβώς αυτό είχα προτείνει και υποστηρίξει:Να ΜΗΝ παίρνουμε απουσίες.Οπότε λάθος σε πληροφόρησαν ή λάθος συμπεράσματα έβγαλες.Ήμασταν από τις λίγες κλινικές που δεν υπογράψαμε παρουσίες και σεβαστήκαμε τόσο καιρό την απόφαση των συνελεύσεων. Το αν εγώ θέλω να πάω να ασκηθώ είναι δικό μου θέμα. Μήπως θες να με εμποδίσεις και στο να κινούμαι ελεύθερα; Ευχαριστώ πολύ για τα κοσμητικά επίθετα. Με συγκινούν. Τρέφεις όμορφα αισθήματα για τους συμφοιτητές σου από ο,τι βλέπω και έχεις πραγματικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της συναδελφικότητας ήδη από τώρα. Απλά, φίλη μου, ο φανατισμός, σε οποιαδήποτε μορφή του να ξέρεις ότι είναι αρρωστημένος. Δεν συνεχίζω άλλο αυτή τη στιχομυθία. Ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τί κάνω. Και αν είμαι σιχαμερή για σένα δε με απασχολεί και πολύ, πίστεψέ με. Εσύ δεν είσαι σιχαμερή για μένα γιατί έχω μαθει να σέβομαι το αλλότριο ακόμη και όταν διαφωνώ με αυτό. Πολιτισμός λέγεται.

apolitisti said...

Από όσο ξέρω στη κλινική σου είστε ελάχιστα άτομα. Εκεί αν λείψει κάποιος έστω και μια μέρα(όχι 20 μέρες που διήρκησε η κατάληψη) η απουσία του δεν χρειάζεται να ναι γραμμένη σε χαρτί για να πιστοποιηθεί.
Εκεί μόνο αν δεν γίνει το μάθημα μπορείς να διασφαλίσεις ότι δεν θα παίρνονται απουσίες.
Δεν θέλει πολύ σκέψη.
Αν είχες όντως ανεπτυγμένο το αίσθημα αλληλεγγυης και κοινωνικής δικαιοσύνης θα το είχες σκεφτεί πριν απο μένα και στεκόμενη αλληλέγγυα θα ζητούσες να μην κάνει μάθημα ο καθηγητής.
Δεν είμαστε 10 χρονών για να κοροιδευόμαστε.
Δεν έχω καμία διάθεση να εμποδίσω κανενάν να κινείται ελεύθερα όσο δεν εμποδίζει εμένα.
Δεν με εμποδίζεις σε τίποτα στο να πηγαίνεις να βάζεις μια ποδιά και να παίρνεις ιστορικά και να κάνεις ηλεκτροκαρδιογραφήματα, είτε τα πρωινά, είτε τα απογεύματα, είτε τα σαββατοκύριακα, είτε στις εφημερίες.
Αλλά να δέχεσαι να κάνεις μάθημα απτον καθηγητή ή και να το ζητάς εσύ η ίδια(ενώ ξέρεις ότι και μόνο με τη φυσική σου παρουσία κάθε μέρα μπροστά στο καθηγητή για τη διάλεξη του, λόγω του ότι είστε λίγα άτομα είναι σαν να αφήνεις κανονικά χαρτάκι), με εμποδίζει.
Αναγκάζεις και τους υπόλοιπους να πάνε στο μάθημα ενώ δε θέλουν με τρόπο εκβιαστικό.
Όπως εμένα ας πούμε. Οι συμφοιτήτες μου στη κλινική μου ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να ζητήσουν απτο καθήγητη να τους κάνει κανονικά αμφιθεατρικό μάθημα(δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το να πηγαίνει όποιος φοιτητής γουστάρει να ναι στους θαλάμους με τους ασθενείς) γιατί σε όλες τις άλλες κλινικές κάνουν κανονικά αμφιθεατρικά μαθήματα(α! και η δική σου μαζί!).
Με εμποδίζεις!
Μη μου μιλάς για συναδελφικότητα, όταν εσύ δεν μπορείς να δεις οτι πιο έξω απο τη γυάλινη σφαίρα που σε περιβάλλει υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι. Και ότι οι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν και για να τους μιλάμε και να τους ακούμε, εκτός απτο να τους ποδοπατάμε.
Όσο για το σεβασμό του αλλότριου,
σημασία δεν έχει τι λες εσύ για τον εαυτό σου εσύ, σημασία έχει τι κάνεις.
Και δεν σέβεσαι το αλλότριο όταν πηγαίνεις για μάθημα ενώ έχει αποφασιστεί κατάληψη.
Και δε σου ζητάω να το σεβαστείς βασικά. Κάνε όπως νομίζεις, αλλά να μη το παίζεις Βολταίρος και πολιτισμένος άνθρωπος ενώ οι πράξεις σου βρωμάνε ρουφιανιά.
Δεν μου αφήνεις περιθώρια να σου μιλήσω καλύτερα ή πιο ευγενικά σύμφωνα με τον πολιτισμό και την ανατροφή σου, όταν μου κάνεις τη ζωή δυσκολη με τη σάπιλα και τη ρουφιανιά που κουβαλάς.
Δε τρέφω τέτοια συναισθήματα για όλους τους συμφοιτητες μου, μόνο για τους ρουφιάνους.
Έληξε βέβαια το θέμα μιας και έληξε η κατάληψη(πρέπει να είσαι ευτυχισμενη!).
Δεν ξέρω τώρα τι θα κάνω με τα λεφτά που περισσεύουν του μπαμπα μου, που θα τα σπαταλήσω αλλού!

de kserw giati to sinexizw said...

http://youtu.be/TpqueuIiWZk

ΝοοbSaibot said...

Για όλους τους λογάδες και τους ''γραμματικούς''...

Ερμηνευτής ένας αληθινός επαναστάτης στην ΠΡΑΞΗ όχι στα ΛΟΓΙΑ,σε συνεργασία με 2 ιστορικά επαναστατικά πρόσωπα της τέχνης...

http://www.youtube.com/watch?v=BSW9EXBkNr8

Άλλο ένα αφιερωμένο σε όσους την έχουν δει κάπως ξέρω εγώ..επαναστάτες...

http://www.youtube.com/watch?v=RMogxy-VF8k

Ο χρόνος είναι φλύαρος
Το ποιος είναι ο λακές της κοινωνίας το κρίνει η ιστορία...

πάρε τηλέφωνο said...

τη μοναξιά σου
ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς

δε συμμετείχε η Μπέλλου στα Δεκεμβριανά

και ο Σιδηρόπουλος θα έπαιζε ευχαρίστως για τα παιδιά της αντι-κατάληψης

των ιδίων

http://www.youtube.com/watch?v=x1lypjlt0oM

http://www.youtube.com/watch?v=otxNjf8qgZ8

Άρχισες να θυμάσαι τα ιερά τέρατα του παρελθόντος. Μήπως είσαι του Μϊκη? :-P

Χορτοκοπτικό said...

για να μαθαίνετε και την υπόλοιπη χλωρίδα των φυτών που πετιούνται ανά την ελλάδα, μπας και σκέφτεστε να οργανώσετε μαζί καμιά 'κατάληψη στο υπουργείο παιδείας'.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1335930

Katerina Vraka said...

Εντάξει,το αντιληφθήκαμε πλήρως ότι με το να αλλάζεις σε κάθε σχόλιο και ψευδώνυμο θέλεις να αποδείξεις ότι είστε πολλοί. Προφανώς ομως δεν ήσαστε τόσοι πολλοί την περασμένη τρίτη ώστε να περάσει το πλαίσιο υπέρ κατάληψης και αυτό σε πειράζει. Γιατί την προηγούμενη τρίτη δεν ήμουν μόνο εγώ που ψήφισα υπέρ της ανοικτής σχολής αλλα η συντριπτική πλειοψηφία των συμφοιτητών μας. Αναρωτιέμαι πόσο καιρό θέλεις τη σχολή κλειστή για να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου. Ένας μήνας δε σου ήταν αρκετός; επίσης δε σου ήταν αρκετό ότι μια ολόκληρη εξεταστική χάθηκε και κατά πάσα πιθανότητα να μην αναπληρωθεί ποτέ; μήπως το όνειρο σου είναι να βάλεις μια και καλή λουκετο για όλη τη χρονια; ή μηπως για πάντα; και αν δε σε ενδιαφέρει τόσο να σπουδάσεις και χλευαζεις με αυτά τα εντυπωσιακά κοσμητικά επίθετα όσους θέλουν, γιατί επέλεξες να είσαι κομματι του συστήματος; γιατί έδωσες πανελλήνιες και γιατί επέλεξες αυτή τη σχολή με την μπόλικη χλωρίδα και τη φωτοσύνθεση; ειλικρινά πώς είναι δυνατόν το ανοιχτό μυαλό σου να το ανέχτηκε αυτό;
Εγώ δε σε ξέρω προσωπικά, αλλα από τα λεγόμενα σου και μόνο τολμώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι η φαντασία σου είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ξέρεις γιατί; διότι η μόνη μορφη αντίδρασης που αναγνωρίζεις είναι η κατάληψη της σχολής. Τώρα που τελείωσε κανεις λες και σου έκοψαν το οξυγόνο... Όπως και να χει ήθελα να σου επισημάνω ότι παρά το γεγονός ότι έχεις επιδοθεί στο να με βρίζεις και να με προσβάλλεις σχεδον σε όλα σου τα σχόλια εγώ δεν διαγράφω αυτά που λες, αν και το θεωρώ εξαιρετικά μεγάλη δειλία να μιλάς σε έναν άνθρωπο με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμενος-η τη μάσκα της ανωνυμίας σου. Δεν το βρίσκεις κάπως περίεργο να προβαίνεις σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, λέγοντας μου παράλληλα ότι με ξέρεις, ενω εγώ δεν ξέρω καν με ποιον μιλάω; είναι εξαιρετικά βολικό και εύκολο αυτό που κανεις. Παρολαυτα χαίρομαι που στο blog μου ακούγονται τόσο διαφορετικές απόψεις. Έχω μάθει να ενδιαφέρομαι όχι μόνο για τις απόψεις ανθρωπων που συμφωνώ αλλα και αυτών που διαφωνώ. Αν και,μεταξύ μας, η λέξη "διαφωνώ" δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο εύκολα γιατί ξέρω πολύ καλά ότι, ακόμη και να μη σε ξέρω, συμφωνώ μαζί σου σε πολλά πράγματα, όσον αφορά τη σαπίλα και την αδικία αυτού του κόσμου και ας μην το πιστεύεις. Άλλωστε θα ήταν εξαιρετικά βαρετό να ακούγονται μόνο απόψεις δικές μου ή του noobsaibot. Οπότε μπορείς να γράφεις αυτά που πιστεύεις και να εκφράσεις τις ιδέες σου, απλά σε παρακαλώ μη συνεχίζεις άλλο αυτήν την προσωπική επίθεση γιατι με όλα αυτά που λες και ξέρεις για το σε ποια κλινική ειμαι κτλ αισθάνομαι ότι την τακτική του "φακελωματος " και της ρουφιανιάς την ακολουθείς εσύ και όχι εγώ.

NoobSaibot said...

Όποιου θέλω είμαι δε θα σου δώσω και λογαριασμό...

Μάθημα για το Σιδηρόπουλο μη μου κάνεις εμένα,άσ'το ξέχνα το καλύτερα...σαν ανέκδοτο φαίνεται,πίστεψέ με!

και δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά σου με το Μίκη;Μήπως είσαι του Παπαδόπουλου;

Dr Q said...

Όταν κάποιος σε αδικεί ή αδιαφορεί για σένα ή εσκεμμένα σου κάνει κακό(γιωργάκης, άννα) δεν παίρνεις ένα μαστίγιο και αυτομαστιγώνεσαι(κατάληψη) γιατί πολύ απλά αδιαφορεί για σένα και μόνο σε σένα κάνεις κακό.... Δεν συμφέρει κανέναν λοιόν κάτι τέτοιο και δεν μας τιμά και δεν αρμόζει σαν νοήμονες και σκεπτόμενοι άνθρωποι που οφείλουμε να είμαστε στην ιατρική....

Anonymous said...

εγώ που γράφω σαν anonymous, δεν είμαι φοιτητής και δεν έχω γράψει όλα τα σχόλια. έχω βάλει κάποια ερωτήματα, δεν έχει απαντηθεί κανένα. άλλα τόσα βάζει το κείμενο από πολ.μηχανικούς. το επιχείρημα 'γιατί πέρασες σ αυτη τη σχολή' είναι σαν το 'γιατί δουλευεις αφου εισαι κατα του καπιταλισμου', 'γιατι εχεις αμαξι αφου δε σ αρεσουν' κλπ, και φανερωνει το μεγεθος της αντιδιαλεκτικης σου σκεψης. και για τον τελευταίο που μπαίνει και πετάει μια μαλακία σα να μη διαβασε τπτ παραπάνω, παραμένει να μας αποδειξει τοτε τι συνεβη το 06-07 και ολοι αυτοι που δεν ενοχλουνται κατ εσε σκυλιασανε οταν οι φοιτητες χρησιμοποιησανε αυτο που εσυ λες αυτο μαστιγωμα.

δε χρειαζεται να κρυβεστε. είπες οτι ο νομος ειναι προς τη σωστη κατευθυνση. ή δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται γενικά στον κόσμο, ή σε βολεύει αυτό. στο αλλο κειμενο αναφερει γιατι ειναι απαραιτητη η καταληψη, ειδαλλως πες εσυ εξυπνε/η dr q κάποιος που φοιτητης που εργαζεται ή που έχει εξεταστικη πως θα βρει χρονο για καποια δραση.

όταν τα συμφέροντα μας έρχονται σε ευθεια συγκρουση και καλεις κοσμο να σπασει την καταληψη μεσω blog, ναι η επιθεση θα ειναι προσωπικη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΡΑΝΕΙ ΤΑ ΦΥΤΑ

Μίκη Μάους said...

http://www.youtube.com/watch?v=qtv225bpv0A

Katerina Vraka said...

Διάβασε τί έγραψα στην ανάρτηση "Δε βαριέσαι" τότε. Πιστεύω ότι μια συνέλευση έχει αξία όταν έχει μαζική συμμετοχή. Το ότι κάλεσα κόσμο να έρθει επιτέλους να ψηφίσει εξήγησε μου γιατί το κατακρίνεις, όταν το ίδιο ακριβώς κάνεις κι εσύ που τάσσεσαι υπέρ της κατάληψης.
Επίσης. Γιατί η κατάληψη και η κλειστή σχολή είναι ο μονόδρομος για να αντιδράσεις σε όλα αυτά που σε ενοχλούν; Για παράδειγμα, το κίνημα των αγανακτισμένων οργανωνόταν σαββατοκύριακο και απογεύματα για να μπορεί να πηγαίνει το πρωί ο κόσμος στη δουλειά του. Και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική.
Φίλε ανώνυμε, δεν είμαστε φυτά. Και αυτό ακριβώς σε ενοχλεί: που ΔΕΝ είμαστε και που λέμε την άποψη μας. Οι θεωρίες σου γαμάτες, όντως. Στα λόγια είσαι ο πρώτος, σίγουρα δεν μπορώ να σε παραβγώ στις εκθεσούλες ιδεών που γράφεις. Στην πράξη όμως πώς ωφέλησες αυτόν τον έρμο τον τόπο; Με την κατάληψη; Με το να με βρίσεις; Με το να απαξιώνεις ανθρώπους που αγωνίζονται να πάρουν το πτυχίο τους; Πώς; Την οργή σου πρέπει να τη διοχετεύσεις αλλού και όχι σε μένα. Δεν ήμουν εγώ που κατέστρεψα το άσυλο. Ούτε εγώ που έκανα συμφωνίες με πρυτάνεις και εκλογές. Ως τώρα εδώ που έφτασα και ό,τι έκανα το έκανα με προσωπικό κόπο και αγώνα, χωρίς να στηρίζομαι στις πλάτες κανενός και χωρίς να είμαι κλακαδόρος καμιάς παράταξης. Θεωρείς τον εαυτό σου ριζοσπάστη; Γιατί ριζοσπάστης είναι αυτός που θέλει την αλλαγή. Που μπορεί να δει τα θετικά σημεία μιας μεταρρύθμισης. Και όχι αυτός που θέλει να μείνει πίσω, εκεί , ουτοπικά προσκολλημένος στις παρωχημένες του ιδέες.Διότι -απλούστατα- αδυνατείς να προσαρμόσεις τις ιδέες σου στις νέες συνθήκες. Αδυνατείς να εφαρμόσεις αυτά που λες. Και αν σε έβαζε καποιος αυριο να οργανώσεις τον κόσμο με βάση τις "αναρχικές" σου ιδέες, σίγουρα θα τα έχανες. Γιατί κατά βάθος είσαι συντηρητικός μέχρι το κόκκαλο. Φοβάσαι τη λέξη "αλλάζω" όπως ο διάολος το λιβάνι. Εγώ λοιπόν δε φοβάμαι να το πω και-ναι- θέλω να αλλάξει όλο αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ελληνικό πανεπιστήμιο. Αλλά όπως είπε κι ένας φίλος μου πρόσφατα: Ακόμη και τα μπουρδέλα λειτουργούν με περισσότερους κανόνες από τον ΑΠΘήτα.

ΝοοbSaibot said...

Από το βιβλίο ''Το μοναχικό μπλουζ του πρίγκιπα'' του Ντίνου Δηματάτη

''ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΧΙΑΣ''

''Υπάρχουν αναρχικοί,άναρχα άτομα δεν υπάρχουν.Έχω τις προσωπικές μου αρχές που άλλες συμφωνούν κι άλλες δεν συμφωνούν με αυτές της κοινωνίας.Δεν είμαι απόλυτος πάνω σ'αυτές τις αρχές.Είμαι ρευστός και αυτό εξαρτάται από την καθημερινή μου ζωή και από τις εμπειρίες.Για να μην γίνει ρευστότητα,διάλυση,αυτοκαταστροφή,ισσοροπώ αυτή τη ρευστότητα με μια συνέπεια που φαίνεται στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους.''

Παύλος Σιδηρόπουλος

Anonymous said...

οι ιδεοληψιες του νουμπ με τη μεταφυσικη μπορουν να πεισουν μονο τους θρησκοληπτους.
το περιβαλλον αυτων που αγαπας ως γνησιος πιστος παλιοτερων εποχων, ηταν ακριβως τα συνδικατα και η αριστερα που μισεις και κριτικαρω.
αποφασισε με ποια βαρκα θα πας γιατι οι εποχες ειναι δυσκολες και δε συγχωρουν ναυαγια -
το συγκεκριμένο έχει κοτσια, και ημουνα πολλες φορες συγκεκριμενος.

@δόκτωρα αδίστακτη - οι εκθεσεις ιδεων προκυπτουν μονο μεσα απο την πρακτικη.
μεσα απο αυτη την πρακτικη, η κινηση των 'αγανακτισμενων' στηριζει απεργιες, αποκλεισμους κτιριων, καταληψεις, δημοσιο καψιμο των λογαριασμων της δεη, το φοιτητικο κινημα.
φοιτητες σημερα εκαναν καταληψη στη νετ, στη συνελευση πλ. συνταγματος ακουστηκε απο τα μεγαφωνα η παραινεση να κατευθυνθει ο κοσμος εκει και πολλά άτομα εφυγαν για συμπαρασταση των εχθρων σου απο τους μπατσους που περιμεναν απ εξω.
αυτοι που μεχρι χτες ζουσαν απαθεις, τωρα βάζουν τα προσωπα και τα κορμια τους μπροστα στα δακρυγονα και τα γκλομπ, οπως σημερα στο συνταγμα, κατω απο την ομπρελα της πρωτης λαικης αντιδρασης που πηρε τη μορφη των λαικων συνελευσεων πλατειων.
το καλεσμα για την επομενη ΚΑΤΑΛΗΨΗ του οδοστρωματος απο πλευρας συντ., συμπαραστεκεται ρητα στους καταληψιες του υπουργειου υγειας και τους φοιτητες που σταματουν την κανονικοτητα της πανεπιστημιακης κανονικοτητας. μπορεις να τα διαβασεις οποτε θες και μετα να κοιταχτεις στον καθρεφτη.
η σαθρη αυταπατη της μη ενοχλησης κανενος κανει μπαμ μεσα στο χυλο της ατομικιστικης λυσης: οι αγανακτισμενοι εκαναν δρασεις σ/κ? νομιζεις αγαπητη. οι αγανακτισμενοι (αυτο το προιον των μηντια, γιατι στο εσωτερικο αυτης της πλαστης κατηγοριας υπαρχουν ολες οι πολιτικοκοινωνικες αντιθεσεις), οι οποιοι μεσα στις αντιφασεις τους ειναι εν γενει αγωνιζομενοι ανθρωποι, εκλειναν καθημερινα δρομους, σταματωντας την κυκλοφοριακη ροη, απεκλειαν τη βουλη, επαιξαν ξυλο με τους μπατσους, φορεσαν μασκες, συνδιαμορφωσαν, μαγειρεψαν για ολους.
εγω ο ιδιος επιστρεφοντας απ τη δουλεια σταματαγα μιση ωρα ποδαροδρομο απ οτο σπιτι λογω κινητοποιησης.
συμφωνα με τη λογικη σου ξερεις τι επρεπε να πω για το δικαιωμα του καθενος να παει σπιτι με το λεωφορειο και αλλα γλυκαναλατα που λειαινουν το δρομο για την προσωπικη επιτυχια με ελαχιστα σκονισμενους τους ωμους.
οι πρωτοβουλιες που εχουν βγει απο τις πλατειες και τα κειμενα ειναι εκει, ουτε τρεφω καποια λατρευτικη πιστη σ αυτες, μετεχω ομως καθε μερα αναζητωντας τη συνδεση με κοινωνικα κομματια που θελουν να δρασουν.
αυτες ειναι ξεκαθαρες σε σχεση με τις απεργιες και τις καταληψεις.
ειναι ξεκαθαρες και ως προς το μεγαλο ποσοστο των ανθρωπων που ειναι ανεργοι και εσυ κανεις γαργαρα με το ουρανοκατεβατο επιχειρημα οτι πρεπει καθε μερα οι ανθρωποι να πανε στις δουλειες τους.
ποιες δουλειες? τις κακοπληρωμενες, μαυρες, αμισθες, τις υπερωριες, τις απειλες, τις μειωσεις, τον αγγελιοφορο και τα τηλεφωνα, τις χαμενες ωρες τις αλλοτροιωσης? ξεφτιλισμενοι καριεριστες γιατροι παντα υπηρχανε, αλλα οι προλεταριοι που δεν εχουν εστω και αυτο το αποκουμπι μιας καλης σχολης θα σας ισοπεδωσουν στο διαβα τους.
ποσταρα παρομοιες 'αλλαγες' που συντελουνται σε καθε σπιθαμη γης. η συνεχιζομενη υποτιμηση της εργασιας για την αναπραγωγη του κεφαλαιου μεσα στην κριση του ειναι παγοσμια, απο τη χιλη και την ισπανια, την τυνησια και το ισραηλ, μεχρι τις ηπα και τους παριες του λονδινου οι ανθρωποι αντιστεκονται στην ακομα μεγαλυτερη καταληστευση των ζωων τους, που εσυ ονομαζεις 'αλλαγη'.
η αδυναμια σου να δεις την εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση σαν κομματι της γενικοτερης καπιταλιστικης ανδιαρθρωσης, της κυριαρχιας της αξιας πανω στην ανθρωπινη αναγκη, το ξεζουμισμα κοινωνικων στρωματων και τον αφανισμο αλλων, ειναι παροιμιωδης.
το μοντελο αρνητης 'αλλαγης'=συντηρητικος δεν περναει ουτε σε πρωταρηδες, τουλαχιστον μη διαλεξεις ειδικοτητα κατι σε ψυχολογια...

Anonymous said...

...δεν επιζητω να οργανωσω καμια ζωη με αναρχικα μοντελα.
επιζητω να συνδεθω με αλλους ανθρωπους που τους πατανε ακομα περισσοτερο στο λαιμο, ενω αλλες υπερασπιζονται αντιδραστικους νομους.
το κοινωνικο ζητημα δε θα λυθει απο μενα, αλλα απο την ανθρωπινη κοινοτητα, εναντια στο θανατο που παραγει καθημερινα το κεφαλαιο. περι ουτοπιας αντιπαρερχομαι, οι πρακτικες του κοσμου σε λιγο θα σε εκπληξουν, ψηγματα μπορεις να βρεις στο παραδειγμα της αργεντινης που ξεσκονιζουν πλεον απο την αναποδη οι πολιτικοι.
ελπιζω τουλαχιστον να θες να καταλαβεις, γιατι με ανθρωπους που ειναι εναντια στη συνεχιση τους αγωνα, το μονο που μας χωριζει ειναι οι γροθιες.

περιμενοντας τις αγριες αντιδρασεις των φυτων τα σαββατοκυριακα,

Αντώνης Μαραντόπουλος

ΝοοbSaibot said...

H μεγάλη διαφορά μας ξέρεις ποια είναι;ότι εγώ δε θέλω να πείσω κανέναν με το ζόρι,σε αντίθεση με εσένα και αυτό φαίνεται στο πως ξεκινάς μια απάντηση...Απλά να ξέρεις ότι η τελευταία μου ανάρτηση παραπάνω λέει πολλά για εμένα.Μη πασχίζεις να με πείσεις γιατί όπως είπες διαφωνούμε!Οπότε μην κάνεις τον κόπο να ξαναγράψεις σε εμένα και κάνε τις επιλογές σου...

Και αφού μου δίνεις κατευθύνσεις στη ζωή,άσε με να σου δώσω κι εγώ μια τελευταία.

Για τα συμπεράσματα που βγάζεις άφηνε τους άλλους,τους τρίτους να κρίνουν.Μη γίνεσαι ο υπερόπτης κριτής...Για το ποιος έχει ιδεοληψίες λοιπόν θα το συμπεράνουν οι ουδέτεροι και ΚΥΡΙΩΣ οι αρμόδιοι...

Katerina Vraka said...

Απλά προσπάθησε να διαβάζεις πιο προσεκτικά αυτά που λέω σε παρακάλω. Δεν είπα ότι το κίνημα των αγανακτισμένων περιοριζόταν μόνο τα Σαβ/κα. Φυσικά και γινόταν και τις καθημερινές. Αλλά οι ώρες τις περισσότερες φορές ήταν μη εργάσιμες (για την πλειοψηφία). Λογικό λοιπόν να πετυχαίνεις τη συγκέντρωση όταν γύριζες από τη δουλειά σου...Η κατάληψη στη νετ θα μπορούσε ανετα να γίνει και χωρίς κατάληψη στα πανεπιστήμια. Και ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ; Ο παραλληλισμός σου άτοπος και παιδιάστικος. Είναι το πιο όμορφο κυκλοφοριακό που θα μπορούσε να έχει η πόλη. Κι έχω κολλήσει κι εγώ κάποιες φορές στην κίνηση, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκά καν τα λόγια που έβαλες στο στόμα μου. Είναι κωμικοτραγικό να συγκρίνεις τις καταλήψεις του πανεπιστημίου που γίνονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των παρατάξεων με τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων που γίνονται για να υποστηριχθούν τα δικαιώματα του λαού. Τελικά έχεις την εκπληκτική ικανότητα να συγχέεις καταστάσεις όπως επίσης και να μου προσάπτεις πράγματα που δεν έχω καν πει. Το πόσο πονάω αυτόν τον τόπο και το πόσο θέλω να νικήσουμε αυτή την οικονομική μιζέρια και κατήφεια που μας ζώνει το ξέρω μόνο εγώ και οι άνθρωποι που με ζουν καθημερινά. Και ναι υποστηρίζω την απεργία, τη διαδήλωση, την κατάληψη όταν πιστεύω ότι έχει λογική βάση. Για παράδειγμα ΔΕΝ υποστήριζα την απεργία των ταξιτζίδων και των φορτηγατζήδων γιατί πιστεύω ότι όλα τα επαγγέλματα πρέπει να είναι ελεύθερα και να καταργηθεί κάθε συντεχνία και κύκλωμα που δρα σε βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού. Και ναι, πιστεύω πως είναι τραγικό μια νοσοκόμα που ξεπατώνεται να παίρνει 800 ευρώ καθαρά το μήνα. Και ναι θεωρώ απαράδεκτα τα προνόμια που εξακολουθούν να έχουν οι βουλευτές με τα 6000 ευρώ κτλ...Σου λέω απλά κάποια παραδείγματα χωρίς να θέλω να ξεφύγω από το αρχικό θέμα που είναι ο νόμος πλαίσιο στην τριτοβάθμια.
Αρνητής αλλαγής λοιπόν. Και τί; Αυτό όταν το ακούς για τον εαυτό σου το θεωρείς ακόμη καλύτερο από το συντηρητικός; Ο μόνιμός αρνητισμός δεν είναι ένα ακόμη ζευγάρι παρωπίδων - ωτασπίδων;Και γιατί την αλλαγή τη βάζεις σε εισαγωγικά; Τί ακριβώς σου αρέσει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Ότι τα μέλη ΔΕΠ δεν είναι απλά κλίκα, αλλά μια πραγματική οικογένεια με συγγενικούς δεσμούς; Ότι άμα έχεις το όνομα είναι ένα ισχυρό προνόμιο για να πάρεις και τη θέση; Αυτό είναι το αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο στο οποίο πιστεύεις, αγαπητέ; Γιατί δε θέλεις να αλλάξει αυτό; Θα ήμουν χαζή να έλεγα ότι δε θέλω αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο αν μέχρι τώρα υπήρχε αξιοκρατία. Δεν υπάρχει όμως. Και ναι. Όταν βλέπω ότι ενώ υπάρχουν καθηγητές που κάνουν κάποια αξιόλογη προσπάθεια και ίσως υπό κατάλληλες συνθήκες το έργο τους να ήταν άριστο, υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν ξεχάσει ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Υποθέτω ότι καταλαβαίνεις τί εννοώ με την έννοια του Δασκάλου. Το να αναπαραγάγεις τη γνώση και να τη μεταδίδεις σε νεότερους θέλει ικανότητα. Ακόμη και αν είσαι ο Αινστάιν, μπορεί να είσαι ανίκανος να παραγάγεις μια φυσιολογική συζήτηση. Ο σωστός δάσκαλος λοιπόν πρέπει να παρέχει άρτια γνώση με άρτιο τρόπο. Αν δεν είναι ικανός γι' αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανήκει σε διδακτικό προσωπικό. Μπορεί να μεγαλουργήσει στην έρευνα, αλλά σίγουρα δε θα μεγαλουργήσει στο να δώσει ερεθίσματα για νέους επιστήμονες και σκεπτόμενους ανθρώπους. Θεωρώ, λοιπόν, ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του διδακτικού προσωπικού αν αξιολογηθεί θα αποτύχει σε αρκετά από τα παραπάνω. Γιατί όχι τότε; Να τεθεί σε επιτήρηση. Και στην έσχατη να πέσει σε βαθμίδα ή να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Δεν μπορούν άλλο κάποιοι να βγάζουν τα απωθυμένα τους στις πλάτες των φοιτητών.
Διαφωνώ λοιπόν στην υπάρχουσα κατάσταση και θέλω αλλαγή. Και δε θα πω όχι σε μια αλλαγή που προσπαθεί να κοντρολάρει αυτή την συντεχνία των πανεπιστημιακών.

Anonymous said...

οσο αφορα την αποψη σου για το πανεπιστημιο, δεν υπαρχει καποια κοινη διαπιστωση ή τομη της σκεψης μας, αρα και λογος να συζητησουμε.
οι ανθρωποι προσπαθουν να ξεπερασουν τα ορια των αγωνων τους. αυτοι που βρεθηκαν στην π.Συνταγματος δεν εκαναν διαδηλωσεις απογευμα για 'παει στη δουλεια ο κόσμος', αλλα επειδη δε νομιμοποιείται μια απεργια (ακομα) εξω απο τη ΓΣΕΕ. Σε κάθε κάλεσμα της πλατειας γινεται αναφορα στη ΓΣΕΕ, από το 'καλουμε τη ΓΣΕΕ να κηρυξει απεργια' μεχρι το 'η ΓΣΕΕ δεν εκπροσωπει πλεον τους εργατες, καλουμε το λαο να την υπερβει κλπ'. Προφανως και η απργια, η καταληψη και το μπλοκαρισμα των κυκλοφοριακων/οικονομικων ροων είναι κυριαρχο ζητουμενο, ωστε να ασκηθει η μεγαλυτερη δυνατη πιεση, να ανακαταλαβουμε τον εμπορευματοποιημενο δ.χωρο και να απελευθερωσουμε τον αλλοτροιωμενο χρονο. τα συμπερασματα περι συμφεροντων του λαου και κερδη παρατάξεων είναι εντελως αυθαιρετα, μονο και μονο γιατι οι αγανακτισμενοι εχουν ακομα μικροτερη δημοκρατικη νομιμοποιηση, αφου τουλαχιστον μεχρι τωρα οι αποφασεις για καταληψη στα αει παιρνονται μεσω γς. και η αναλυση για τους ταξιτζηδες φοβερη. τι ωραια που ειναι ολα στον πλαστο κοσμο που εχεις στο κεφαλι σου, ολοι να μπορουν να εχουν ισα δικαιωματα στον καπιταλισμο, να δουλευει η οικονομια μεσω του ανταγωνισμου, και να χαμογελαει στον ταφο του ο ανταμ σμιθ. ελα ομως που 3 αιωνες ιστορια δεν καταπινεται ετσι. η απελευθερωση γινεται προφανως μεσα στην ολη ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ του κεφαλαιου, και φυσικα δε θα μεινουν πιο πολλοι ιδιοκτητες, αλλα εταιριες με πολλα ταξι που θα χτυπησουν τους αυτο-απασχολουμενους. χωρις να εχω καποια ψευδαισθηση για τα συντεχνιακα ονειρα κομματιου των ταξιτζηδων που ειναι στο δρομο, ξερω γιατι αγωνιζονται, μπορεις να δεις την κατασταση στην Αγγλια, ή απλα το πως εδω και αιωνες το κεφαλαιο συσσωρευεται αντλωντας την τεχνική γνωση και τη σχετικη αυτονομια επαγγελματικων ομαδων, απο τους αγροτες μεχρι τους τεχνιτες του 1800. αυτή η ιδεαλιστικη σχεση σου με την πραγματικοτητα, για ανοιχτα επαγγελματα και πεφωτισμενους δασκαλους που δρουνε εξω απο το κυριαρχο πλαισιο, φανερωνουν μαλλον ρηχο επιπεδο κοινωνικης αναλυσης και πολιτικη μυωπια.

δεν πειθεις και δεν πειθεσαι.-