Friday, October 28, 2011

Άκου και τα λόγια ενός ΗΡΩΑ...


Από το πρωί ακούω πολλά γι' αυτό που έγινε...Η προσωπική μου άποψη για τις παρελάσεις είναι σαφής: Πλήρης κατάργηση αυτού του δικτατορικού καταλοίπου. Αλλά ακόμη και γι' αυτούς που τις υπερασπίζονται και τις θέλουν για να νιώθουν περισσότερο "Έλληνες", αναρωτιέμαι πόσο πραγματικά μπορούν να ακόμη να τονώνουν το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και να παρελαύνουν μπροστά σε "επίσημους" προδότες που μας ξεπούλησαν όσο - όσο και θρυμματίζουν καθημερινά τα όνειρά μας. Αν ήμουν μαθήτρια τώρα όχι μόνο θα έστρεφα το κεφάλι μου προς την αντίθετη κατεύθυνση, ούτε μαύρα μαντήλια θα φορούσα, αλλά θα αρνούμουν να συμμετέχω σε αυτό το "show". Και η άρνηση είναι η χειρότερη μορφή απόρριψης. Πόσο, μάλλον, όταν εκπέμπεται από τα νέα μυαλά αυτού του τόπου. Όλα αυτά ως απάντηση σε αυτούς με τα υποκριτικά "οοοοοο" και "ιιιιιιιιιι" , σε αυτούς που δάκρυσαν όταν είδαν τον Παπούλια να αποχωρεί (αναρωτιέμαι αν δακρύσουν το ίδιο για τον παππούλη που του έκοψαν το ρεύμα γιατί δεν είχε να πληρώσει το νέο χαράτσι... για τον άστεγο που πέθανε από το κρύο... για τον πατέρα που έχασε τη δουλειά του ενώ είχε να θρέψει 3 στόματα... για το νέο που μένει καθηλωμένος στο σπίτι τον γονιών του γιατί δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή για να ξεφύγει...), αλλά   και σε αυτούς που ονόμασαν "διασυρμό της χώρας" αυτό που έγινε σήμερα.  Εγώ δε θα πω κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αφήνουμε κάποιους αληθινούς ήρωες να μιλήσουν. Ήρωες που ούτε δάφνες αποζήτησαν ούτε και εκμεταλλεύτηκαν ποτέ την ηρωϊκή τους πράξη. Ας ακούσουμε λοιπόν τί είπε ο Μανώλης Γλέζος για αυτήν την "επαίσχυντη πράξη της ματαίωσης της παρέλασης από κάποιες αριστεριστικές μειοψηφίες" όπως άκουσα να λέει ένας πανέξυπνος βουλευτής στην τηλεόραση. 


"Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσυρθεί, δηλαδή, το επίσημο κράτος αποσύρθηκε και οι πολιτικοί λαϊκοί φορείς παρελαύνουν μπροστά στον ίδιο το λαό. Το νόημα της 28ης αποκαθίσταται.
Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε όχι στην προσπάθεια της κατάργησης της ελευθερίας του λαού μας και σήμερα ο ελληνικός λαός είπε όχι στη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο.
Αυτό είναι το πραγματικό νόημα και όχι όλα αυτά που έχουν ξαφνιάσει όσους δεν έχουν κατανοήσει τι έπρεπε να έχει γίνει στις παρελάσεις και πως διαστρεβλώνεται. Τα στρατεύματα του λαού και οι μαθητές παρελαύνουν μπροστά σε τι;"

1 comment:

Katerina Vraka said...

Σε καμία περίπτωση δεν επαινώ αυτούς που αποκάλεσαν προδότη τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, πάντως. Οφείλω να το διευκρινίσω αυτό. Άλλωστε ο ρόλος του είναι πολύ διακοσμητικός στο πολίτευμά μας για να τον θεωρήσουμε υπεύθυνο ή προδότη. Εξαιρουμένης,λοιπόν, αυτής της στοχευμένης επίθεσης η οποία, μάλλον, επιπόλαια και ανεγκέφαλη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και στην οποία δεν μπορώ να συναινέσω από σεβασμό στα χρόνια του ανθρώπου αυτού, στο ότι και αυτός πολέμησε τους Ναζί ή στο ότι κάποτε ένιωσα συγκίνηση όταν με βράβευε, είναι λογικό ο λαός να μην κοιτάει γιορτές και σκόλες. Είναι λογικό να εκμεταλλεύεται αυτά τα γεγονότα για να ακουστεί η φωνή του και η αγανάκτησή του. Δεν είπα να πετάμε γιαούρτια ή να επιτιθέμεθα σωματικώς. Ούτε να ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους και να ξεχνάμε τις αξίες μας μέσα στην αγανάκτησή μας. Αλλά το να διαμαρτυρηθούμε είναι το πλέον θεμιτό. Και θα ήταν υποκρισία το να μην το κάναμε.