Thursday, September 2, 2010

Διαδικτυακά εγκαίνια...

Με καθυστέρηση 3 χρόνων από τη δημιουργία του, αποφάσισα επιτέλους να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά με το blog που "δικαιωματικά" έχω ως εγγεγραμμένη χρήστρια του Google ... :P .
Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στο ιστολόγιό μου που ελπίζω να αποτελέσει χώρο όχι αποκλειστικά ατελείωτων μονολόγων από τη μεριά μου, αλλά εποικοδομητικού (ή μη...) διαλόγου και αντιλόγου. Σημειωτέον, έχω ενεργοποιήσει τη δυνατότητα να καταγράφονται σχόλια από οποιονδήποτε, είτε είναι μέλος του blog είτε απλός επισκέπτης, καθώς πιστεύω πολύ και στην γοητεία της γνώμης του " τυχαίου περαστικού"...χεχεχε...:)
Θα παρακαλούσα τα σχόλια όταν γράφουμε ελληνικά να γίνονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι στα Φραγκολεβαντινικά (κοινώς greeklish) κυρίως διότι:
  • Τα κείμενα που γράφονται με αυτό το σύστημα γραφής είναι δυσανάγνωστα και είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες αποφεύγουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα γραμμένα σε greeklish, καθώς είναι ιδιαίτερα κουραστικά στην ανάγνωση.
  • Αναμφίβολα υποβαθμίζουν την αισθητική μιας ιστοσελίδας
  • Δε σας κυνηγάει κανείς να γράψετε γρήγορα...Δεν είναι "chat" εδώ!
  • Είναι προτιμότερο ένα ανορθόγραφο κείμενο σε ελληνικούς χαρακτήρες παρά η προσπάθεια ορισμένων να οχυρώσουν την ανορθογραφία τους πίσω από τα greeklish!
  • Για να μη θίξω το πόσο μάταιη είναι η προσπάθεια άλλων για "ορθογραφημένα greeklish"...
  • Τα greeklish παρεμποδίζουν βασικές λειτουργίες όπως αυτή της αναζήτησης.
  • H δύναμη της συνήθειας είναι μια μεγάλη απάτη...και χωρίς να θέλω να βγάλω την ουρά μου κατά καιρούς έγραφα κι εγώ σε greeklish σε δημόσιες συζητήσεις. Γιατί όμως να μη συνηθίσουμε να γράφουμε γρήγορα και με ελληνικούς χαρακτήρες- γεγονός που ουσιαστικά βοηθάει πολύ παραπάνω στην καθημερινότητα;Υπάρχει περίπτωση, για παράδειγμα, να παραδώσουμε εργασία παν/μιου γραμμένη σε greeklish;
Επιπλέον, θα παρακαλούσα να γίνεται χρήση των ψευδωνύμων και όχι των πραγματικών ονομάτων αυτών που συμμετέχουν στο blog γιατί αυτό "ενισχύει" από τη μία το μυστήριο και απελευθερώνει την έκφραση. Για όσους γνωρίζουν τα στοιχεία της δημιουργού του "Crazy Fairytales..." παρακαλούνται να κρατήσουν τη γνώση αυτή για τον εαυτό τους ειδάλλως η Τiger Lily Fairy θα αναγκάζεται να διαγράφει σχόλια που αποκαλύπτουν την πραγματική της ταυτότητα.

Εννοείται, τέλος, πως θα προσπαθήσω να διατηρώ αναλλοίωτα τα σχόλια σας. (Εξαιρούνται υβριστικά σχόλια που ξεπερνούν κάποια όρια... )
Αυτά τα "λίγα"...:Ρ

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ λοιπόν! Ααααα... και μιας και είμαστε 2 Σεπτεμβριού... Καλό φθινόπωρο guyssssssss!


No comments: